Aangepast vervoer

Reist u vaak naar een vaste bestemming?

Kijk of er een abonnement voor u is. Meer informatie vindt u op de website OV-chipkaart.

Bent u slecht ter been en wilt u meer weten over reizen met het openbaar vervoer of de Regiotaxi?

Kijk voor meer informatie op de websites van Griffioenbus, Flexitax of Valys. De Griffioenbus is er speciaal voor inwoners van Weststellingwerf die minder goed van het openbaar vervoer gebruik kunnen maken. De Griffioenbus vervoert van deur tot deur. Vraag uw rit van tevoren aan. Regel uw lidmaatschap en bel en reserveer uw plek.

Voor de Flexitax reserveert u telefonisch minimaal één uur voor de gewenste vertrektijd. Dan hoort u ook direct hoeveel de rit gaat kosten. Valys is er voor vervoer buiten de regio voor reizigers met een mobiliteitsbeperking. U kunt Valys gebruiken als u verder reist dan 5 OV-zones vanaf uw woonadres. Om met Valys te kunnen reizen, heeft u een Valyspas nodig. Die vraagt u aan via de klantenservice of op de website.

Bent u slechtziend of blind?

Ga naar de website OV-chipkaart voor informatie over de mogelijkheden.

Op de website van de Oogvereniging vindt u een uitgebreide uitleg over de NS-Businesscard en OV-chip Plus.

Reist u met een begeleider? Met Sentire reizen u en uw begeleider goedkoper. in bus, tram, metro en OV over water. Op de website van Connexxion staat meer informatie.

Het NS Serviceloket OV Blinden & Slechtzienden geeft informatie over treinreizen. Voor hulp onderweg belt u met NS Reisassistentie. Of maak gebruik van de app NS Speak op uw tablet of smartphone.

NS - reisassistentie

U kunt reisassistentie telefonisch of online aanvragen.

Oogvereniging - reizen met de OV-chipkaart

OV-chipkaart - visuele beperking

Sentire - OV voor blinden en slechtzienden

Nodig: OV-begeleiderskaart en persoonlijke OV-kaart. Instaptarief € 1,20

Serviceloket OV Blinden & Slechtzienden

Bereikbaar: ma t/m vr 8.00 - 18.00 uur.

Wilt u met een rollator, rolstoel of scootmobiel in het openbaar vervoer reizen?

Maak in Weststellingwerf gebruik van de Belbus of de Griffioenbus. De Griffioenbus is er speciaal voor inwoners van Weststellingwerf die minder goed van het openbaar vervoer gebruik kunnen maken. De Griffioenbus vervoert van deur tot deur. Vraag uw rit van tevoren aan. Regel uw lidmaatschap en bel en reserveer uw plek.

Of maak gebruik van Flexitax of Valys. Reserveer bij Flexitax telefonisch minimaal één uur voor de gewenste vertrektijd. Dan hoort u ook direct hoeveel de rit gaat kosten.

Valys is voor vervoer buiten de regio voor reizigers met een mobiliteitsbeperking. U kunt Valys gebruiken als u verder reist dan 5 OV-zones vanaf uw woonadres. Om met Valys te kunnen reizen, heeft u een Valyspas nodig. Die vraagt u aan via de klantenservice of op de website.

Als het voor u mogelijk is om met een normale taxi te reizen, dan kunt u daar natuurlijk ook gebruik van maken. Verder biedt Coulant Touring, Taxi Troost en de Boer en de Griffioenbus rolstoelvervoer aan. Kijk hiervoor in de digitale gemeentegids.

Wilt u buiten de regio reizen en is reizen met openbaar vervoer niet mogelijk?

Dat kan met de speciale taxi van Valys. Vraag hiervoor een Valyspas aan. Ga naar de website Pasaanvraag om de pas online te bestellen. Vult u het formulier liever in op papier? Vraag dan Valys om een aanvraagformulier.

U kunt in 2019 met Valys maximaal 700 km per jaar reizen voor 20 cent per kilometer. Reist u meer? Dan betaalt u € 1,18 per kilometer. Een begeleider mag gratis mee. Kijk op de website voor meer informatie.

Heeft u een klacht over reizen met het openbaar vervoer?

Neem contact op met de vervoerder.