Bewegen voor senioren

Wilt u meer bewegen?

Een halfuurtje per dag bewegen is al genoeg. Pak wat vaker de fiets, neem de trap of wandel een extra rondje. Doe mee met tv-programma Nederland in Beweging. Op de website Thuisarts vindt u beweegtips. Kijk ook op de website Goed gevoed ouder worden voor informatie en advies over bewegen.

Zoek via de digitale gemeentegids naar sportverenigingen en -clubs bij u in de buurt. Of kijk voor meer informatie op de website Sport Fryslân.

Digitale gemeentegids

Thuisarts.nl

Goed gevoed ouder worden

Informatie en advies over goede voeding, ondervoeding en beweging bij ouder worden.

Sport Fryslân

Wilt u fietsen of wandelen in de buurt?

Kijk eens op Fiets- en Wandelweb. Of zoek routes en arrangementen op de site Friesland.nl. Voor andere mooie routes kijkt u op de websites van Staatsbosbeheer.

Vraag bij de VVV om een route voor een stadswandeling of wandeling door de natuur. Of kijk op de websites van VVV, Natuurmonumenten en Fiets en Wandelweb voor mooie fiets- en wandelroutes bij u in de buurt.

Fiets en Wandelweb

Natuurmonumenten

9955
1243 ZS
's-Graveland

Friesland.nl

Fiets en Wandelweb

Wilt u meer contact met uw eigen lichaam en geest?

Ontspan lichaam en geest met bijvoorbeeld yoga of tai chi. Yoga en tai chi zijn geschikt voor mensen van alle leeftijden.

Informeer bij een sportschool of buurthuis naar lessen. Kijk ook in de (digitale) gemeentegids voor adressen. Of zoek op de website Telefoongids naar yoga of tai chi.

Digitale gemeentegids

Beweegt u moeilijk of heeft u pijn bij het bewegen?

Laat u behandelen door een fysiotherapeut. U krijgt advies en een behandelplan en vaak ook oefeningen mee. Hoeveel behandelingen u vergoed krijgt, hangt af van uw verzekering.

Fysiotherapeuten Weststellingwerf

Zoekt u bewegingsactiviteiten voor ouderen?

Natuurlijk kunt u ook lekker bewegen in uw eigen omgeving. Doe mee aan het tv-programma ‘Nederland in beweging’ van omroep MAX. Of kijk voor beweegtips op de website Thuisarts. Misschien is de Beweegkuur iets voor u.

Of wandel of fiets een rondje. Routes vindt u bij de VVV.

Of volg de bordjes van een uitgezette route. Veel zwembaden en sporthallen hebben speciale beweeguurtjes voor ouderen. Kijk ook op de sportpagina van uw gemeente voor activiteiten in de buurt. In de digitale gemeentegids staan alle sportverenigingen vermeld. Of ga langs bij Timpaan Welzijn en het Gebiedsteam Weststellingwerf.

Toon op kaart (3)
x

Digitale gemeentegids

Toon op kaart (1)
x

Gebiedsteam Weststellingwerf - Noordwolde

Gebiedsteam voor uw vragen en problemen.

Mandehof
15
8384 EA
Noordwolde
Toon op kaart (1)
x

Gebiedsteam Weststellingwerf - Wolvega

Gebiedsteam voor uw vragen en problemen.

Griffioenpark
1
8471 KR
Wolvega

Weststellingwerf Sport

Toon op kaart (1)
x

Scala Welzijn

Moskampweg
3-5
8431 GB
Oosterwolde

Beweegkuur

Meer bewegen en gezonde voeding, NISB (Nederlands Instituut voor Sport & Bewegen)

Thuisarts.nl