Koken

Wilt u zelf blijven koken?

Er zijn veel verschillende keukenhulpmiddelen die het koken makkelijker kunnen maken. Kijk bijvoorbeeld op de Hulpmiddelenwijzer van Vilans.

Vraag op de dagen dat het tegenzit of iemand uit uw omgeving voor of met u wil koken. Vaak zijn vrienden, familieleden, buren of bekenden bereid om u een handje te helpen. U kunt ook gezonde kant-en-klaar-maaltijden kopen in de supermarkt.

Of maak gebruik van een maaltijdservice, zoals Meriant of Tafeltje Dekje van Zorggroep Liante. De maaltijden worden dan bij u thuisbezorgd.

Toon op kaart (2)
x
Toon op kaart (1)
x

Maaltijdservice Meriant

Hortensiastraat
49
8471 KK
Wolvega
Toon op kaart (1)
x

Tafeltje Dekje - Zorggroep Liante

Hulpmiddelenwijzer - koken

Is er niemand die voor u kan koken?

U kunt gebruikmaken van een maaltijdservice. Met een magnetron heeft u in een handomdraai een gezonde warme maaltijd op tafel. Of kijk eens op de website Thuisafgehaald. Op deze website bieden mensen maaltijden aan die u kunt ophalen. Soms betaalt u een klein bedrag en soms is het gratis. U kunt ook kiezen voor maaltijden op een vaste dag per week of thuisbezorgen.

U kunt koelverse maaltijden bestellen bij Apetito, DistriVers en Keurslager Hoeskma. Maaltijdservice Meriant en Tafeltje Dekje van Zorggroep Liante bezorgen warme maaltijden aan huis.

Heeft u geen magnetron? Hoeksma verhuurt er een voor 1 euro per week.

Informeer bij zorgcentra in de buurt of u voor een klein bedrag bij hen kunt aanschuiven aan tafel.

Toon op kaart (3)
x
Toon op kaart (1)
x

Keurslager Hoeksma

Van Harenstraat
21
8471 JB
Wolvega
Toon op kaart (1)
x

Maaltijdservice Meriant

Hortensiastraat
49
8471 KK
Wolvega
Toon op kaart (1)
x

Tafeltje Dekje - Zorggroep Liante

Thuisafgehaald

Wilt u met andere mensen eten?

Informeer bij zorgcentra in de buurt of u voor een klein bedrag bij hen kunt aanschuiven aan tafel. Bij een aantal locaties kunt u iedere maand mee-eten met een Open Tafel of Themamaaltijd. Bij Zorggroep Liante kunt u tijdens een Open Tafel bij Krommestede in Noordwolde mee-eten. Kijk voor de data op de nieuwspagina van hun website. Of kijk op de webites van Meriant en De Friese Wouden.

Bent u 55+ en wilt u gezellig met anderen eten? Voor een klein bedrag kunt u mee-eten in het restaurant van een zorgcentrum of wijksteunpunt.

U kunt ook kijken of er een eetclub bij u in de buurt is waar u zich bij kunt aanmelden.

Toon op kaart (1)
x