Leefstijl

Leeft u gezond tijdens uw zwangerschap?

Veel dingen die de moeder doet, hebben effect op het kind. Ook in het begin van de zwangerschap. Al in de eerste 8 weken van de zwangerschap worden alle vitale organen gevormd. Daarom is de gezondheid van de moeder zo belangrijk.

Wilt u meer weten over gezond eten tijdens de zwangerschap? Kijk op de website van het Voedingscentrum. Of neem contact op met een diëtist van AVS. Daar kunt u ook terecht met vragen over beweging en sport. Heeft u andere vragen? Neem contact op met uw huisarts of uw verloskundige.

Adviesbureau Voeding en Sport

Voor individuele voedings- en dieetadvisering en begeleiding

Voedingscentrum - gezond eten voor en tijdens de zwangerschap

Bent u zwanger en rookt of drinkt u?

Alcohol en (mee)roken zijn schadelijk voor uw baby. Sommige medicijnen ook. Kijk op de website Straks zwanger worden voor informatie en veelgestelde vragen.

Heeft u hulp nodig om te stoppen met roken? Bespreek dit met uw verloskundige. Of kijk op de website Rokeninfo van het Trimbos instituut. Voor stoppen met drinken, gaat u naar de AA, de Anonieme Alcoholisten. Heeft u vragen of weet u niet zeker of uw medicijnen schadelijk zijn voor uw zwangerschap? Bel uw huisarts of apotheek.

Kijk voor informatie over stoppen met roken en drinken ook op de website van Verslavingszorg Noord Nederland.

Verslavingszorg Noord Nederland

Anonieme Alcoholisten

Voor hulp/informatie in geval van alcoholproblemen is de AA Hulplijn 24 uur per dag beschikbaar via 085 104 53 90 (lokaal tarief).

Rokeninfo - tijdens de zwangerschap

Straks zwanger worden

Bent u zwanger en gebruikt u drugs?

Drugs zijn schadelijk voor uw baby. Bel voor informatie over drugs met Drugsinfo of kijk op de website. U kunt hier ook chatten met een medewerker.

Heeft u hulp nodig om te stoppen met drugs? Bespreek dit met uw verloskundige of huisarts.

Ook op de website van Verslavingszorg Noord Nederland vindt u informatie over drugs. U kunt hier ook chatten met een medewerker. Voor hulp van Verslavingszorg Noord Nederland heeft u een verwijzing van uw huisarts nodig.