Regiotaxi

Bent u slecht ter been en wilt u meer weten over reizen met het openbaar vervoer of de Regiotaxi?

Kijk voor meer informatie op de websites van Griffioenbus, Flexitax of Valys. De Griffioenbus is er speciaal voor inwoners van Weststellingwerf die minder goed van het openbaar vervoer gebruik kunnen maken. De Griffioenbus vervoert van deur tot deur. Vraag uw rit van tevoren aan. Regel uw lidmaatschap en bel en reserveer uw plek.

Voor de Flexitax reserveert u telefonisch minimaal één uur voor de gewenste vertrektijd. Dan hoort u ook direct hoeveel de rit gaat kosten. Valys is er voor vervoer buiten de regio voor reizigers met een mobiliteitsbeperking. U kunt Valys gebruiken als u verder reist dan 5 OV-zones vanaf uw woonadres. Om met Valys te kunnen reizen, heeft u een Valyspas nodig. Die vraagt u aan via de klantenservice of op de website.

Kunt u niet meer zelf afspreken met de Regiotaxi over vervoer naar ziekenhuis, huisarts of andere activiteit?

Misschien kan iemand anders de Regiotaxi vooraf voor u reserveren. Vraag of een familielid of vriend u kan helpen. Of vraag het Gebiedsteam Weststellingwerf of er andere mogelijkheden zijn.

Toon op kaart (2)
x
Toon op kaart (1)
x

Gebiedsteam Weststellingwerf - Noordwolde

Gebiedsteam voor uw vragen en problemen.

Mandehof
15
8384 EA
Noordwolde
Toon op kaart (1)
x

Gebiedsteam Weststellingwerf - Wolvega

Gebiedsteam voor uw vragen en problemen.

Griffioenpark
1
8471 KR
Wolvega

Bent u 75 jaar of ouder en kunt u niet meer reizen met het openbaar vervoer?

De Griffioenbus is speciaal voor inwoners van Weststellingwerf die minder goed van het openbaar vervoer gebruik kunnen maken. De Griffioenbus vervoert van deur tot deur. Vraag uw rit van tevoren aan. Regel uw lidmaatschap en bel en reserveer uw plek.

Ook biedt de Opstapper de zogeheten 'voordeurservice' aan. U dient 1,5 uur voor de gewenste vertrektijd te reserveren. Geef bij de reservering aan dat u gebruik wilt maken van de 'voordeurservice'. Voor deze ‘voordeurservice’ wordt een extra toeslag berekend. Bij de chauffeur koopt u een kaartje enkele reis. Dit kaartje is alleen geldig in de Opstapper.

Opstapper - Arriva

Met de Opstapper reist u voor 2,50 euro tussen een Opstapperhalte en de halte van de gewone bus. U kunt ook worden opgehaald van, of gebracht worden naar een afgesproken adres. Dit kost 4 euro extra per rit. U dient dit minimaal 1 uur vooraf te reserveren.

Heeft u een klacht over de Regiotaxi?

Neem contact op met hun klantenservice.