Verhuizen

Gaat u verhuizen?

Plan uw verhuizing goed. Vraag familie, vrienden en bekenden om u te helpen of huur een verhuisbedrijf in.

Is dit niet mogelijk en heeft u een ziekte of beperking? Maak een afspraak met uw gemeente of met maatschappelijk werk bij u in de buurt.

Vergeet niet uw verhuizing door te geven aan de gemeente waarin u gaat of blijft wonen. Doe dit uiterlijk 5 dagen na de verhuizing. Verhuist u naar het buitenland? Geef uw verhuizing dan minimaal 5 dagen vóór de verhuizing door.

Heeft u een uitkering of voorziening van de gemeente? Deze stopt als u naar een andere gemeente verhuist. U moet deze opnieuw aanvragen in uw nieuwe gemeente.

Via de digitale gemeentegids vindt u een verhuisbedrijf bij u in de buurt. Met het servicepakket pluZ van de KwadrantGroep kunt u bij een aantal aanbieders korting krijgen.

Digitale gemeentegids

pluZ

Servicepakket van de KwadrantGroep

Zonnedauw
7
9202 PE
Drachten

Heeft u meer hulp nodig? Zoals voor het regelen van uw verhuizing, uw administratie of kleine klusjes?

Als buren of vrienden niet kunnen helpen, zoek dan een vrijwilliger. Voor het inschakelen van vrijwilligers bij uw verhuizing neemt u contact op met Humanitas. Of kijk op de website van Bureau Vrijwilligerswerk Weststellingwerf. Via het servicepakket pluZ van de KwadrantGroep kunt u bij een aantal aanbieders korting krijgen, bijvoorbeeld voor een verhuisregisseur of verhuisbedrijf.

Kijk op Checklist verhuizen voor verhuistips. Of vraag hulp aan de woningcorporatie.

Bureau Vrijwilligerswerk en Mantelzorg Weststellingwerf

pluZ

Servicepakket van de KwadrantGroep

Zonnedauw
7
9202 PE
Drachten

Zoekt u een woning voor senioren?

Bel met Woningstichting Weststellingwerf of er een seniorenwoning vrij is. Kijk op de websites van Woonz, Woonzorg Nederland of seniorenhuurwoning.nl of er een seniorenwoning vrij is. Misschien kunt u een appartement huren via WoonFriesland, Elkien, Zorggroep Liante of Meriant. Zij zijn gespecialiseerd in woningen die dichtbij een zorgcentrum liggen.

Wilt u in uw gemeente blijven wonen? Kijk op de website van de gemeente voor meer informatie. Bijvoorbeeld over woningen voor 55+ of hulp bij langer zelfstandig wonen.

Toon op kaart (3)
x
Toon op kaart (1)
x

Woningstichting Weststellingwerf

Keiweg
14
8471 CZ
Wolvega
Toon op kaart (1)
x

Elkien hoofdkantoor

De Opslach
69
8448 GV
Heerenveen
Toon op kaart (1)
x

Protestantse Stichting Bejaardenwoningen

Huur- en koopwoningen voor senioren en bejaarden.

Woningen te Marrum, Blije, Ferwert, Burdaad, Oentsjerk, St. Jacobiparochie, Oudebildtzijl, Steggerda, Scherpenzeel, Munnekeburen, Oldeholtpade, Nijeholtpade, Boyl, Noordwolde en De Blesse.

Mounebuorren
14a
9074 CJ
Hallum

Woonzorg Nederland